press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/66

Wandelgebieden

De wandelingen vinden plaats op verschillende plekken

in en rondom Den Haag waar voor de honden genoeg te beleven valt. Het wandelgebied moet veilig zijn om een groepswandeling te kunnen maken en bij voorkeur water om in te zwemmen. We zijn steeds weer op verschillende plekken te vinden want de afwisseling maakt het wandelen extra leuk. Plekken waar we regelmatig te vinden zijn:

Scheveningse bosjes

Berkheide wassenaar

Clingendael

Balijbos

Na ons eerste contact wordt er een kennismaking ingepland. Ik vind het namelijk prettig om de hond en baas vooraf te hebben ontmoet, en jij waarschijnlijk ook! Tijdens deze kennismaking gaan we samen even wandelen in een losloopgebied. We bespreken alle details over de hond en ik kan de vragen die je hebt beantwoorden. Tijdens de wandeling kan ik de hond alvast leren kennen.

Kennismaken

Daarna plannen we een afspraak in voor een eerste proefwandeling en zal ik de sleutel van de woning in ontvangst nemen.

Sleuteloverdracht

Dan is het zover, de hond gaat voor het eerst mee met de groep! De hond gaat altijd eerst mee proef wandelen.Tijdens deze proefperiode geven we de hond de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie want het begin is voor de meeste honden best spannend. Er wordt gekeken of de hond het naar zijn zin heeft en of hij/zij prettig en veilig voelt in de groep. Het gaat er uiteindelijk om dat de hond plezier heeft en er harmonie in de groep heerst. Verloopt dit allemaal goed dan kan de hond op vaste dagen mee wandelen. 

Proefwandelen

Hoe werkt het?

Dagelijks maken wij een lange groepswandeling van ongeveer 75 minuten. De honden worden thuis opgehaald met de uitlaatservice bus en daarna rijden we naar een wandelgebied waar ze samen lekker kunnen uitrazen, stoeien, zwemmen en vies kunnen worden. De groepjes bestaan uit een mix van allerlei verschillende soorten honden. 

De samenstelling van de groepjes zijn iedere week zoveel mogelijk hetzelfde. Zo kunnen de honden elkaar goed leren kennen en daarmee ontstaat er een leuke dynamiek en hechte vriendschappen.

De baasjes worden regelmatig op de hoogte gehouden door middel van foto’s en video’s van alle avonturen die de honden samen hebben beleefd.

 

Training als onderdeel

van de wandeling

Groepswandeling

Om de wandeling veilig te laten verlopen leren alle honden een aantal belangrijke zaken. Zo zal de hond een 'hierkom' commando worden aangeleerd en een 'noodfluit' die wordt gebruikt als er een risicovolle situatie dreigt te ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een passerende ruiter op een paard, een (brom)fietser of een vreemde hond die groepen honden heel erg spannend vind. Ook leren de honden rustig en geduldig te blijven wanneer ze met zijn allen de bus uit gaan en aangelijnd het bos in lopen. Pas wanneer ze los zijn, mogen ze met elkaar spelen. 

Daarnaast doen we ook regelmatig oefeningen met zijn allen, gewoon omdat leren leuk is!

De groepsgrootte verschilt per wandeling, maar meestal wandelen er tussen de 5 en de 8 honden mee.

Woofwalk wandelt altijd met maximaal

8 honden per groepje. Dit maximum is erg belangrijk voor de veiligheid van de honden. Zo blijft er voor iedere hond altijd voldoende aandacht en we houden het ook nog prettig voor de andere wandelaren in het gebied. 

Hoeveel honden gaan er mee?

Werkwijze

Zelf een keertje meewandelen?

Dan ben je natuurlijk van harte welkom! Stuur ons

een email, dan plannen we een afspraak in.