press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/66

Over Woofwalk

Woofwalk is een kleinschalige uitlaatservice waar het welzijn

en het plezier van de honden centraal staan. Wij vinden het belangrijk dat er harmonie in de groep heerst en de honden zich veilig voelen. Oog voor een veilig verloop van de wandeling is een belangrijk aspect bij onze dagelijkse werkzaamheden. Daarom komt er ook een stukje training bij kijken voor de honden. Wij proberen de baasjes actief te betrekken bij de ontwikkelingen en avonturen die de honden meemaken tijdens de wandelingen zodat zij weten wat er speelt in het leven van hun hond wanneer zij niet aanwezig zijn.

Floortje heeft Woofwalk in 2010 opgestart vanuit de droom een service te realiseren die kan voorzien in de sociale behoefte van de hond en waarbij het welzijn en het plezier centraal staan. Floortje heeft een grote fascinatie voor de bijzondere belevingswereld van de hond en de unieke relatie tot mensen. Haar interesse voor sociale interacties en groepsdynamica zijn dan ook een belangrijke reden geweest om dit werk te gaan doen. Haar jarenlange ervaring heeft er toe geleid dat ze een zeer getraind oog heeft ontwikkeld voor de lichaamstaal van honden en de dynamiek tussen deze verschillende individuen.  

 

Floortje heeft de instructeursopleiding afgerond en meerdere modules van de hondengedragstherapie opleiding. Daarnaast heeft ze in de loop der jaren vele lezingen, workshops en seminars over hondengedrag bijgewoond en les gegeven op verschillende hondenscholen.

Omdat haar interesse voor sociale interacties zich niet beperkt tot honden, studeert zij op dit moment psychologie aan de universiteit Leiden. Dit is een prachtige aanvulling om haar kennis over dieren en mensen nog verder te verbreden. Floortje is co-ouder van een straydog afkomstig uit het midden-oosten. 

44093787345_a20101c714_h_edited.jpg

Floortje

967e782e-e69b-42f6-a831-7752605c2a73.jpg

Zino begeleid de groepen van Woofwalk met veel zorgzaamheid en toewijding. Hij hecht waarde aan de fysieke en mentale gezondheid van de honden. Zijn manier van werken kenmerkt zich door een grote mate van geduld waarbij het belonen van positief gedrag centraal staat. Zijn sensitiviteit en kennis over stressmanagement zorgen ervoor dat honden zich snel veilig en comfortabel voelen.


Zino heeft zijn HBO bachelor Dier- en Veehouderij behaald. Tijdens deze studie heeft hij verschillende projecten over hondengedrag en dierenwelzijn gedaan. Zo heeft hij onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik van de Fearfree methode tijdens een dierenarts consult. Daarnaast heeft hij stage gelopen bij de seniorenclub van de Nationale Dierenzorg Wassenaar.

Zino heeft een grote liefde voor de hondensport en geeft daarom, naast zijn werk bij Woofwalk, les als Flyball instructeur. Hij heeft twee border collie teefjes waar hij zelf Flyball en Canicross mee beoefend.

Zino